VERTIKAL

referenssit

Jyväskylän sivistyspalvelut

Jyväskylän sivistyspalvelut on käyttänyt Vertikalin palveluita usean vuoden ajan. Koko toimiala tekee taloussuunnittelua SPB-mallin selainpohjaisella työkalulla. Olemme onnistuneet parantamaan suunnittelun tarkkuutta merkittävästi. Salaisuus on siinä, että kunkin yksikön johtaja tekee oman yksikkönsä henkilöstösuunnitelman, eli niitä ei enää tehdä keskitetysti.Varhaiskasvatus on käyttänyt suoriteperusteista ohjausmallia pisimpään. Palveluissa esimiesten talousosaaminen on parantunut, tuottavuus on parantunut johdonmukaisesti ja palveluiden ohjaaminen on helpottunut.

Perusopetuksessa resurssit jaetaan euroina. Euromääräinen budjetti koko perusopetuksessa on suhteellisen helppo juttu, mutta koulukohtaisena vaikeampi. Vertikalin kehittämällä perusopetuksen johdon SPB-työkalulla tämä on onnistunut.

Liikuntapalveluissa Vertikalin laskennan avulla uudistettiin hinnoittelua tuoteperusteisesti. Olemme lopputulokseen tyytyväisiä. Aiempi, osin aika monimutkainen malli kyettiin korvaamaan yksinkertaisemmalla ja selkeämmällä

Eino Leisimo

toimialajohtaja, Jyväskylän sivistyspalvelut